voedingssupplement

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Een voedingssupplement staat tussen voeding en geneesmiddelen.

Bij voedingssuppletie heb je producten met plantaardige origine. Dit is dan de fytotherapie of plantengeneeskunde.

Je hebt ook producten zoals de probiotica en vitaminen en mineraal suppletie.

Orgitan is een door ons aanbevolen probioticum. Vele mensen met darmklachten zijn met deze suppletie geholpen. Specifiek advies van deze productlijn kan u met plezier bekomen in de apotheek.

Silicium is een mineraal voedingssupplement dat in onze apotheek wordt gebruikt als anti-verouderingsproduct. Ook hierover kan u voor uitgebreide informatie bij onze medewerkers terecht.
Een leven in balans is spijtig genoeg allesbehalve een evidentie daar onze samenleving en zijn druk op ons welzijn daar soms haaks op staan. Gelukkig zijn we als mens flexibel en kunnen we veel aan en verwerken. Op een geven moment echter is onze rek van het lichaam op.

De eerste klachten (alarmsignalen) komen op. Dit is het moment dat we moeten bijsturen, liefst door onze levenshouding aan te passen. Daar dit niet altijd mogelijk is, is het gebruik aangewezen van de betere voedingssupplementen of nutriceutials.

Deze balanceren tussen voeding en medicatie als statuut maar met zulk hoge dosering aan actieve ingrediënten dat ze effectief als medicament werken. Enkel zijn ze niet officieel geregistreerd als medicament. Deze kunnen een therapeutisch effect uitoefenen om je balans in evenwicht te krijgen.

Dit vind ik zelf een beetje het onontgonnen terrein door de klassieke geneeskunde. Op dit gebied kunnen we hierin als apotheker of gezondheidsmedewerker van de 1ste lijn een unieke rol spelen. Dit vereist wel dat we ons daarin laten bijscholen, dat we een goede selectie maken van bedrijven met hun producten.
De elementen of nutriceutials die ons genezen, hebben in mijn ogen nog een breder toepassingsgebied. In lagere doseringen zijn ze het ideale anti-verouderingsproduct.

Het is zo dat men bij epidemiologische studies ziet dat Aziaten soepeler zijn en minder kampen met de klassieke westerse aandoeningen op ons bewegingsapparaat.

Dit is simpel uit te leggen aan de hand van onze verarmde landbouwgronden. Door de intensieve landbouwcultivatie van onze gronden zitten er te weinig essentiële voedingsstoffen (zoals Silicium en vele andere vitaminen) in onze voeding. “Men kan verhongeren met een bord vol eten.”, is een terechte uitspraak van vele voedingsdeskundigen.
Silicium is een zeer onderkend mineraal. Men mag gerust zeggen het moeder der mineralen. Het mag dagelijks ingenomen worden en heeft een regulerende functie voor andere mineralen zoals calcium. Cruciaal, net zoals bij andere vitaminen vind ik dat een goed opneembaar Silicium primordiaal is.

Goedkope maar ook dure alternatieven zijn in tal van reformwinkels en supermarkten te krijgen. Essentieel is de kennis over de echte inhoud van het product. Dit is HET TERREIN van een goede apotheker of ander gezondheidsmedeweker.

Het vereist kennis en bijscholing die omgezet wordt in raad aan onze patiënt. Bij ons komt kwaliteit en kennis op de eerste plaats. We geloven steevast dat een goed resultaat voor het lichaam aan een correcte prijs beter beloond wordt dan een korte visie van enkel verkoop en korting.
TOP