Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht.

De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers. Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.

Goed doen zonder slecht te doen: Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen.

De betekenis van het woord is plantentherapie. Deze therapie behoort tot de zogenaamde alternatieve geneeswijzen.

Apotheker Steven Sempels heeft hierover een andere zienswijze daar er vele originele medicatie is die louter uit plantaardige ingrediënten bestaat.

Deze therapie is dus een volwaardige geneeswijze op voorwaarde dat de dosering en selectie van actieve bestanddelen in dit type "voedingssupplement" van voldoende kwaliteit is.

Op dit terrein geldt de expertise van de apotheker die met betrouwbare bedrijven kan samenwerken.

De selectie van deze bedrijven gebeurt op basis van de wetenschappelijke benadering van hun supplementen en hun geneeskrachtige capaciteit.

Apotheek Sempels heeft een zeer goed contact met de ontwikkelaars en een geloofwaardige expertise in dit vakgebied. Dit is essentieel voor een kwalitatieve adviesverlening naar u als klant.

Gamma’s die we verdelen zijn VITANZA, B+PHARMA, iXX-PHARMA, Tilman, A. Vogel... Van deze producten en hun kwaliteit zijn wij zeer overtuigd.

Fyto is ook zeer interessant om klassieke medicatie aan te vullen. Het kan het genezingsproces extra boosten of de bijwerkingen opvangen.

Bijscholing op dit gebied zijn Apotheker Steven Sempels en zijn team essentieel.

VITANZA

Samen met haar Wetenschappelijke Adviesraad heeft Vitanza HQ een hoogwaardig assortiment vitalitieven gecreëerd op basis van vele jaren theoretisch en praktisch onderzoek en internationale wetenschappelijke studies.

Gerichtheid op de mens staat centraal bij Vitanza HQ

Vitanza HQ vindt het welzijn van het hoogste belang. Ze beoogt de gezondheid van mensen te ondersteunen met haar producten.

Vitanza HQ kiest bewust voor natuurproducten met een nutritionele werkzaamheid.

Vitanza HQ draagt bij tot een humane wereld door haar keuze van grondstoffen. Er wordt steeds gekozen voor zo natuurlijk en duurzaam mogelijke producten.

Vitanza HQ kiest voor grondstoffen waarvan de opbrengsten onder meer aangewend worden voor lokale projecten zoals het bouwen van scholen.

Op deze manier draagt Vitanza HQ bij tot de voorziening in eigen onderhoud van de lokale bevolking.

Vitanza HQ is lid van de ECP (European Cancer Prevention organisation)

Het moderne jachtige leven, onevenwichtige voeding, ongezonde leefgewoonten benadelen ons lichaam en onze geest waardoor we er onnodig moe en futloos bijlopen. Leef je intensief dan bevat duoFit® alles wat je nodig hebt. Je voelt het effect vanaf dag één.

duoFit® bevat de noodzakelijke vitaminen en mineralen in een gescheiden verpakking voor het behoud van hun volle kracht. De plantenextracten chlorofyl en citrus-bioflavonoïden bevorderen de opneembaarheid van de ingrediënten. De toevoeging van hoogwaardige Maca veredelt duoFit® tot tonicum.

Helder genieten van een lang en evenwichtig leven is de droom van elke mens. Daarom kunnen we je alleen maar aanraden op tijd te starten met het werken aan jouw levenskwaliteit.

Last van koude handen en voeten? Denk je dat dit aangeboren is?

Natuurlijk niet en je kunt dit verhelpen met Care-do®.

Of ben je iemand die om de haverklap moet stilstaan om op adem te komen?

Start de dag met 1 tablet Care-do®, maak er een goed ritme van en ervaar opnieuw dat plezier van warme, goed doorstroomde handen en voeten, van een verbeterde conditie.

Last van tijdelijk verminderde weerstand? Voelt u zich wat zwakker en vatbaarder? Ga de verschijnselen van verzwakking tegen met Resisto Boost.

Beta-1,3/1,6-glucanen. Vitamine C, vitamine D3 en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Ben je elk jaar opnieuw bevreesd als de natuur in bloei schiet? Durf je geen weiland meer voorbij, geen bos meer in omdat jeukende neus, geprikkelde ogen, niesbuien, tranende ogen onvermijdelijk zijn? Mijd je dieren, hoe graag je ze ook ziet?

Dit terwijl je zo heerlijk zou kunnen genieten van een wandeling in de natuur of een fietstochtje langs het water.

Zet je immuunsysteem terug op het juiste spoor. Start met Care-Pol Rapid® en geniet opnieuw van alle seizoenen.

voor een evenwichtig cholesterolgehalte

 • bevat natuurlijke werkzame rode rijstgist en co-enzyme Q10
 • zorgt voor het behoud van een goede cholesterolbalans

draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed bevat rode rijstgist met 1,50% actieve stof monacoline K (2 Vcaps garanderen 13,5 mg monacoline K) + co-enzyme Q10

B+pharma maakt elke dag het leven van duizenden mensen gezonder, comfortabeler ... en dus mooier.


Natuurlijke voedingssupplementen met een hoge efficiëntie.

Het DexSil gamma is opgebouwd rond het gepatenteerde bio-geactiveerd silicium.

Het oligo-element silicium speelt een belangrijke rol bij de opbouw van bindweefsels in ons lichaam en draagt zo bij tot de soepelheid van gewrichten, onderhoud van het kraakbeen, de versterking van de botstructuur en de gezondheid van huid en nagels.
KYNOsil is een exclusieve siliciumvorm, met MSM en glucosamine in een aangepaste vloeibare vorm voor honden van alle leeftijden en maten. KYNOsil voorziet de hond van alle elementen voor een sterk en gezond lichaam.
 • maximale opneembaarheid
 • ondersteunt de gewrichten en de locomotorische functies
 • helpt bij het versterken van de natuurlijke weerstand
 • een soepele huid en een kwaliteitsvolle vacht
 • voor honden van alle leeftijden en maten

Je hond verdient een mooie vacht, gezonde botten en soepele gewrichten.
Magnebplusd is een magnesiumformulatie van de nieuwste generatie.

Het is de aanwezigheid van vitamine B6, vitamine D en taurine die ervoor zorgen dat er een optimale opname wordt gegarandeerd van magnesium in het organisme.

In MagneBplusD® bevindt het element magnesium zich onder de unieke vorm van glycerofosfaat. Deze formulatie garandeert ook een optimale biobeschikbaarheid die is gekoppeld aan een zeer goede gastro-intestinale tolerantie. Bovendien zorgen de vitamines B9 en B12 voor een potentialisatie van verschillende fysiologische mechanismen die de optimalisatie van de homeostase gaan bewerkstelligen.
ORGITAN® is geschikt om op verschillende niveaus in de darm te koloniseren, dankzij de complementaire werking van 5 levende melkzuurbacteriënstammen.

Via de gepatenteerde technologie zijn de levende melkzuurbacteriën van ORGITAN® van een dubbele coating voorzien.

De eerste laag houdt de levende melkzuurbacteriën in goede conditie.

De tweede laag beschermt de levende melkzuurbacteriën tegen maagsap en gal. Door dit pH-afhankelijke coatingsysteem blijven de levende melkzuurbacteriën in goede conditie en in leven.

Het Orgitan gamma bestaat uit 4 formules:

 • Orgitan Care: een dagelijkse reflex voor een goede gezondheid van de darmen.
 • Orgitan Immunity: verhoog uw weerstand van binnenuit.
 • Orgitan Fast: op zoek naar een snelle oplossing?
 • Orgitan Travel: de beste waarborg voor een zorgeloze vakantie.
Pronerg is een geëquilibreerde wetenschappelijke formulatie van vijf actieve substanties werkt snel en langdurig. Enerzijds door de hoge opneembaarheid en anderzijds door de optimale synergie van de 5 substanties: Biotine, Q10, L-Carnitine, Alfa-liponzuur en Kurkuma.

De 100% natuurlijke Perilla-olie draagt bij tot de optimale opneembaarheid.

Een energietekort in het lichaam kan al snel tot problemen leiden met je cognitieve functies. Als je hoofd overdag aanvoelt alsof je half in slaap bent en je je daardoor minder goed kunt concentreren, biedt Pronerg een goede oplossing. Vijf actieve bestanddelen met een hoge opneembaarheid in het lichaam, zorgen ervoor dat je concentratie toeneemt en stress afneemt, waardoor je minder snel vermoeid geraakt en met een heldere geest de dag door kan.

TILMAN

Planten kunnen in verschillende vormen worden geconsumeerd

 • Infusie: kokend water wordt op de plant gegoten, die vervolgens 3 tot 10 minuten moet blijven liggen.
 • Weken: de plant wordt gedurende enkele uren tot enkele dagen in koud water gehouden, naargelang het type plant.
 • Aftreksel: de plant wordt gedurende 5 tot 10 minuten gekookt, vervolgens afgekoeld en gefilterd.
 • Moedertinctuur: dit is het resultaat van een weking van de gedroogde plant in alcohol van 40°, 60° of 80°.
 • Totaalpoeder: hierbij wordt de gedroogde plant fijngemalen. Het poeder dat zo wordt verkregen, wordt meestal in capsules verwerkt.
 • Standaardextract van de plant: concentraat dat wordt verkregen door verdamping van een weekmengsel op basis van de plant (het extract lijkt op oploskoffie). Dankzij deze methode kunnen de essentiële nuttige componenten worden geëxtraheerd terwijl de hoeveelheid actieve stoffen steeds kan worden beheerd; we spreken hier over een standaardisering van een extract.

We bieden producten aan ter genezing of ondersteuning van:

 • Gewrichten
 • Evenwicht
 • Cholesterol
 • Darmcomfort
 • Ontspanning
 • Vrouw
 • Winter-verkoudheden
 • Slank-detox
 • Huid

A. Vogel

“De natuur is een grote genezer. De mens kan de werkzaamheid ondersteunen met een gezonde levensstijl.“ (Alfred Vogel 1902 – 1996)

Zeer uitgebreid assortiment

Onze gezondheid is gebaseerd op een harmonieus samenspel van vele factoren: een evenwichtige levenswijze, emotionele stabiliteit, levensvreugde, voldoende beweging, gezonde voeding en natuurlijke geneesmiddelen.

Deze overtuiging vertaalt zich in het holistische productaanbod van A. Vogel.

Dit is waar A. Vogel voor staat:

 • Natuurlijke (genees-)middelen: Werkzame, natuurlijke geneesmiddelen en geneeskundige producten van vers geoogste planten.
 • Gezonde voedingsproducten: Gezonde voeding en voedingssupplementen van biologische grondstoffen.
 • Betrouwbare gezondheidsinformatie: Betrouwbare informatie over alle gezondheidsthema's in boeken, in het tijdschrift van A. Vogel en op de website.

Wie kiest voor de producten van A. Vogel, kan vertrouwen op de werking van deze drie pijlers. Zij vormen het uitgangspunt van de oprichter van ons bedrijf, de natuurgeneeskundepionier Alfred Vogel.

De 8 principes van Alfred Vogel

Echte levenskwaliteit kan je bereiken door je leven te leiden in harmonie met de natuur en door je bewust te zijn van de kracht van de natuur. We zijn blij dat we iedereen mogelijkheden kunnen bieden om in harmonie met de natuur te leven.
Iedereen moet bewust en uit vrije wil kiezen voor natuurlijke en evenwichtige voeding en op de signalen van zijn eigen lichaam letten.

Bij gezondheid of ziekte gaat het vaak niet om één orgaan, maar is er een duidelijke samenhang met je mentale instelling, levensomstandigheden en levenswijze.
Je bent zelf mee verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. “Je moet een arts of therapeut zien als berggids,” zei Alfred Vogel vaak, “hij gaat voorop en wijst de weg, maar de route moet je wel zelf afleggen.”

De mens moet leren zelf voor zijn gezondheid te zorgen. Het advies van Alfred Vogel luidt: “Volwaardige voeding op overwegend vegetarisch, natuurlijke en basenrijke basis en voor een groot deel bestaande uit rauwkost, is al een belangrijke bijdrage aan een duurzaam goede gezondheid en een evenwichtig leven.”
Harmonie in jezelf en met anderen is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Evenwicht vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en rust, tussen geestelijke en lichamelijke activiteit is noodzakelijk. Gebrek aan evenwicht en harmonie kan allerlei ziektes veroorzaken.
Het naleven van natuurlijke principes vergt meer dan alleen techniek. Daar is een bepaalde houding voor nodig die wordt gekenmerkt door respect en sympathie voor alle levende wezens.

Als we ons willen afkeren van geweld tegen mensen, dieren of het milieu, dan moeten we leren het leven te respecteren.

Dieren leed toebrengen voor onderzoeksdoeleinden is wreed en strookt niet met respect voor de natuur.
Door je levenswijze radicaal te veranderen en gebruik te maken van natuurlijke geneesmiddelen, kan je jouw levenskwaliteit aanzienlijk verhogen.

De natuurlijke holistische geneeskunde gaat niet alleen uit van ziektesymptomen, maar behandelt de dieperliggende oorzaken.
“Elke plant vormt op zichzelf een compleet product. Een recept waaraan intelligentie, een vooruitziende blik en slimme planning voorafgaan. Als we dit doelmatig samengestelde geheel in onderdelen splitsen, ontstaat het risico dat de plant zijn waarde verliest.”

Alle inhoudsstoffen van planten, al dan niet als werkzaam aangegeven, hebben hun eigen betekenis en functie. Ze vullen elkaar aan en zijn effectief als geheel.

Het is belangrijk om gezonde zaden te zaaien en laten groeien in een gezonde bodem, zonder gebruik van pesticiden, en om de planten omzichtig en zonder gebruik van giftige of milieuschadelijke hulpstoffen te verwerken tot geneesmiddel. Deze middelen moeten, waar mogelijk en zinvol, gemaakt worden van verse planten.
“Laat je bij alles wat je doet, leiden door liefde. Liefde is de grootste kracht in het universum.”
TOP